Ikväll blev det bakning, dubbelt upp.
En jordgubbspaj och några rabarbermuffins.
Det doftade ljuvligt i köket!
Recept jordgubbspaj
2 kaffekoppar socker
2 kaffekoppar mjöl
2 ägg
150 gram smör, rumstempererat
Jordgubbar
Bland det rumstempererade smöret med äggen, mjöl och socker.
Smörj en form och bröa med ströbröd.
Dela jordgubbarna på hälften.
Lägg i pajdegen i pajformen och lägg därefter i jordgubbarna.
Grädda i ugnen på 175 grader i 30-40 minuter.
Recept rabarbermuffins (från www.imittkok.se )
20
små eller 10 stora muffins
125 g rumstempererat smör
2 1/2 dl socker
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
4 dl finskuren rabarber
2 msk socker
2 1/2 dl socker
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
4 dl finskuren rabarber
2 msk socker
Sätt ugnen på 200°C.
Vispa ihop smör och socker.
Vispa i ett ägg i taget.
Blanda i mjöl, bakpulver och
vaniljsocker.
Blanda rabarbern med lite socker och
vänd ner i smeten.
Fördela i formar.
Ställ in muffinsarna mitt i ugnen i 225 grader och
grädda de små i ca 15 minuter och de stora i 20-25 minuter.
Håll koll på färg och känn med sticka om du är osäker.
Håll koll på färg och känn med sticka om du är osäker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar