Det där med cupcakes var svårare än jag trodde att få snygga. Men träning ger färdighet sägs det...
Receptet på både muffins och frosting kommer från Leila Lindholm.
Muffins
8 stora eller 12 små
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora mffins och 200 grader varmluft om du vill göra små muffins.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
- Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten
- Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt, fyll med valfria fyllning/bär.
- Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när du dragit ut den.
Med muffinsformarna i en muffinsplåt håller de formen och flyter inte ut.
Cream cheese frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg
- Vispa smör, vaniljsocker, flockersocker och citronsaft krämigt.
- Vispa i Philadelphiaosten
- Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
- Bred den på cupcakesen och garnera med strössel eller hjärtan.
Frostingen räckte till många muffins så om man inte gör så många kan man nästan halvera receptet.