tisdag 7 juni 2011

Baka baka liten kaka


Mors dags present till mamma på fat från underbara Pip Studio
Det där med cupcakes var svårare än jag trodde att få snygga. Men träning ger färdighet sägs det...
Receptet på både muffins och frosting kommer från Leila Lindholm.

Muffins
8 stora eller 12 små

100 g smör
2 st ekologiska ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora mffins och 200 grader varmluft om du vill göra små muffins.
  • Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
  • Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
  • Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten
  • Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt, fyll med valfria fyllning/bär.
  • Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när du dragit ut den.
Med muffinsformarna i en muffinsplåt håller de formen och flyter inte ut.

Cream cheese frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg

  • Vispa smör, vaniljsocker, flockersocker och citronsaft krämigt.
  • Vispa i Philadelphiaosten
  • Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
  • Bred den på cupcakesen och garnera med strössel eller hjärtan.
Frostingen räckte till många muffins så om man inte gör så många kan man nästan halvera receptet.

Sovmorgon

Numera är man inte så bortskämd med det.
Så när det väl händer är det riktig lyx.

Och när man får det två dagar i rad blir man riktigt bortskämd.