fredag 30 augusti 2013

Canelloni

Jag är inget vidare på att laga mat så när sambon kommer in i köket och säger att det luktar underbart och efter provsmakning säger att det är något av det bästa jag någonsin lagat.
Ja då är det minsann värt att skriva om.

Här är receptet på Canelloni med skink och svampröra med smak av basilika och tomat.

Ingredienser

Fyllning
Champinjoner
Skinka
Crème Fraîche smaken tomat och basilika
Färsk ost
Färska lasangeplattor

Tomatsås
Krossade tomater
Tomatpure
Vitlök
Timjan
Vatten
Färska tomater

Tillagning
Skölj och hacka champinjonerna i små bitar, stek dem.
Hacka ner skinkan i mindre bitar, vi använde vanlig kokt påläggsskinka men det går ju givetvis bra att använda rökt skinka eller en större hel skinkbit.
Sedan blandar du ihop crème fraîche, färskost och den hackade skinkan i en skål.

När champinjonerna är färdiga blandar du ner dem med de övriga ingredienserna som du blandat ihop till fyllningen.
Smaka av med salt och peppar.

Dags för tomatsåsen.
Stek fint riven vitlök i lite olivolja.
Tillsätt sedan de krossade tomaterna, tomatpuren, timjan och färska tomater som du har hackat ner i mindre bitar.
Låt koka några minuter och smaka av med salt och peppar.

Lägg ut de färska lasangeplattorna på t.ex en bänk eller skärbräda. Lägg i lagom med fyllning, så att de fortfarande går att rulla ihop till små rullar. Lägg dem sedan i en ugnssäker form.

När du har fyllt alla dina lasangeplattor med fyllningen, rullat ihop dem och lagt dem i formen, häller du tomatsåsen över dem.

Klart att sättas in i ugnen på 200 grader i ca 15 min.

När det gäller måtten i receptet "höftade" jag bara och tog så mycket som jag trodde räckte till oss.

Fyllningarna går att variera i all oändlighet och istället för det lite nyttigare och smalare alternativet med tomatsås kan du ha ostsås.

Lycka till och njut!