söndag 20 maj 2012

En veckans...


Träden blommar för fullt på gården.
Underbart!

Veckans...

...värsta: att magsjukan kom på besök i början på veckan.

...bästa: långhelg!

...bakning: chokladmuffins

...mys: med underbare Lilleman, mys i massor som jag lever på länge

...avslut: strålande solsken och sommarvärme

Chokladmuffins

Även små fingrar vill känna på chokladmuffins.

Har i några dagar varit sugen på att baka något, så idag fick det bli enkla men goda chokladmuffins.


Chokladmuffins (16 st)

100 g smör eller margarin
2 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
50 g ljus blockchoklad
50 g mörk blockchoklad

1. Sätt ugnen på 225 grader. Smält matfettet och låt det svalna.

2. Vispa ägg och socker pösigt.

3. Blanda vaniljsocker, salt, kakao, mjöl och bakpulver.

4. Tillsätt mjölbladningen i äggvispet. Rör ner matfettet.

5. Hacka de båda chokladsorterna grovt. Rör ner dem i smeten.

6. Ställ muffinsformarna på en plåt. Fyll dem till 3/4 med smet.

7. Grädda bakverken i  nedre delen av ugnen i ca. 10 min. Låt dem svalna på galler. Sikta ev. florsocker över dem strax innan de ska serveras.