En av mina favoritpajer är den supergoda vinbärskakan.
Dagens kaka består av småländska bär, men till nästa sommar hoppas jag att vi har egna vinbär.
Dagens kaka består av småländska bär, men till nästa sommar hoppas jag att vi har egna vinbär.
Vinbärskaka
3 ägg
2 1/4 socker
2 1/4 vetemjöl
6-7 dl vinbär
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda i vetemjölet och rör om.
Blanda i vinbären och rör om försiktigt så att vinbären inte krossas för mycket.
Häll smeten i en smörad och bröad pajform.
Hyvla över några skivor smör och strö på socker.
För en något nyttigare variant hoppa över det hyvlade smöret.
Sätt in i ugnen på 175 grader i 30-40 minuter.
Avnjut med vaniljvisp.
Mums!
3 ägg
2 1/4 socker
2 1/4 vetemjöl
6-7 dl vinbär
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda i vetemjölet och rör om.
Blanda i vinbären och rör om försiktigt så att vinbären inte krossas för mycket.
Häll smeten i en smörad och bröad pajform.
Hyvla över några skivor smör och strö på socker.
För en något nyttigare variant hoppa över det hyvlade smöret.
Sätt in i ugnen på 175 grader i 30-40 minuter.
Avnjut med vaniljvisp.
Mums!
Dagens kaka avnjöts i trevligt sällskap av två mammor och två ettåringar.