söndag 15 juli 2012

Ljuvliga dofter!

Ikväll blev det bakning, dubbelt upp.
En jordgubbspaj och några rabarbermuffins.
Det doftade ljuvligt i köket!


Recept jordgubbspaj

2 kaffekoppar socker
2 kaffekoppar mjöl
2 ägg
150 gram smör, rumstempererat
Jordgubbar

Bland det rumstempererade smöret med äggen, mjöl och socker.
Smörj en form och bröa med ströbröd.
Dela jordgubbarna på hälften.
Lägg i pajdegen i pajformen och lägg därefter i jordgubbarna.
Grädda i ugnen på 175 grader i 30-40 minuter.




Recept rabarbermuffins (från www.imittkok.se )

20 små eller 10 stora muffins 125 g rumstempererat smör
2 1/2 dl socker
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
4 dl finskuren rabarber
2 msk socker

Sätt ugnen på 200°C.

Vispa ihop smör och socker.

Vispa i ett ägg i taget.

Blanda i mjöl, bakpulver och vaniljsocker.

Blanda rabarbern med lite socker och vänd ner i smeten.

Fördela i formar.

Ställ in muffinsarna mitt i ugnen i 225 grader och grädda de små i ca 15 minuter och de stora i 20-25 minuter.
Håll koll på färg och känn med sticka om du är osäker.