måndag 24 oktober 2011

Italiensk pizza



1 pkt jäst 50 g
3 dl vatten
1 tsk salt
1/2 dl olivolja
7 dl vetemjöl
2 dl tomatsås
1 msk pizzakrydda
8'skivor lufttorkad skinka
15 stora oliver i saltlag
100 g champinjoner
60 g mozarella
50 g ruccola


Rör ut jästen i vatten, blanda ner salt och olja.
Tillsätt mjöl, lite i taget tills du får en fast deg. Spara resten till utbakningen.
Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.


Dela degen i 4 delar och kavla ut dem.


Bred tomatsåsen på, strö över pizzakryddan.
 Lägg på fyllningen, strö över osten.
Grädda i ugnen på 225 grader i ca. 10 minuter.
Strö över skinkan och ruccolan och servera.

När vi gjorde pizzan tog vi bort oliverna, gjorde egen tomatsås och hade även en bättre salami på.
Pizzabottnen var fluffig och mycket god, sedan kan man ju variera toppingen i all oändlighet.

Inga kommentarer: